Καλώς ήρθατε
στο Βιοδυναμικό μας αγρόκτημα
Βιολογικά φρούτα
από το αγρόκτημά μας
Γευστικά φρούτα
με τη φρεσκάδα της συγκομιδής
Φρούτα κορυφαίας ποιότητας
με ξεχωριστή γεύση και άρωμα

 

Η εταιρία

 

Η εταιρία  προέκυψε από την ανάγκη για την εξασφάλιση μιας υγιούς και εγγυημένης διατροφής με την αξιοποίηση  μυστικών και εφοδίων  που η ίδια  η φύση παρέχει.

Έτσι η εταιρία μας KAZAKIS BIODYNAMICS ασχολείται με την παράγωγη και την προώθηση βιοδυναμικών προϊόντων, των όποιων η ποιότητα είναι εξασφαλισμένη με το συνεχή  έλεγχο  και την εποπτεία ,  από τη φάση που το φυτό είναι ακόμη σπόρος.

Ο τόπος παραγωγής των φρούτων  μας είναι ο εύφορος κάμπος της Ηλείας, όπου τόσο οι κλιματολογικές συνθήκες όσο και η ποιότητα του εδάφους είναι ιδανικά για την παράγωγη εσπεριδοειδών και ροδιού  ενώ παράλληλα πέρα από την παράγωγη γίνεται και η προώθηση  των βιοδυναμικών  αυτών προϊόντων.

 

 

 

 

 

oranges grapefruit basket

 

Τα προϊόντα

 

Βιοδυναμική καλλιέργεια

 

 

Ο όρος βιοδυναμική προέρχεται από τις λέξεις βιολογική και δυναμική.

  Στη βιοδυναμική γεωργία πρώτο μέλημα είναι το ζωντάνεμα του εδάφους δηλαδή νa αποκτήσει μεγάλη ζωντάνια με απειρία μικροοργανισμών που διευκολύνουν τα φυτά να χρησιμοποιούν όλες τις ουσίες που υπάρχουν μέσα στο έδαφος και να δίνουν υγιή φυτά με ευνοϊκή ανάπτυξη. Μέσα στο αγρόκτημα να υπάρχει αρκετή βιοποικιλότητα ώστε να υπάρχει οικολογική ισορροπία Η λίπανση να γίνεται κατά το δυνατόν μόνο με ανακύκλωση των υπαρχόντων στο κτήμα οργανικών υλικών. Γι αυτό συνιστάται και μια ήπια κτηνοτροφία.

Τελικός σκοπός είναι το αγρόκτημα να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός με μεγάλη αυτάρκεια ψυχή του οποίου είναι ο άνθρωπος που το καλλιεργεί Χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά για τη λίπανση και τη φυτοπροστασία τα περισσότερα των οποίων φτιάχνει ο ίδιος ο γεωργός μέσα στο κτήμα. Υπάρχουν αυστηρότερες προδιαγραφές απ αυτές του γενικού κανονισμού για τη βιολογική γεωργία της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Με τη βιοδυναμική καλλιέργεια οι ρίζες των φυτών διεισδύουν και απλώνονται περισσότερο και επιπλέον αναπτύσσονται περισσότεροι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί.

 

Αυτό κάνει το φυτό δυνατό και με μεγάλη αντοχή Οι καρποί ωριμάζουν σε πληρότητα με όλα τους συστατικά Μετά την συγκομιδή αντέχουν περισσότερο. Έχουν καλή γεύση και συμπεριφορά διατηρούν περισσότερες βιταμίνες και ζωντάνια δεν μαραίνονται τόσο εύκολα έχουν καλύτερη οργανοληπτική αποδεκτικότητα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον ο καταναλωτής ξέρει ότι αγοράζοντας τέτοια προϊόντα ενισχύει κάποιον που λειτουργεί εξυγιαντικά στη φύση και στον άνθρωπο.

  Στη γεωργία αυτή χρησιμοποιούνται κάποια ιδιόμορφα σκευάσματα που είναι όπως τα ομοιοπαθητικά δηλαδή φυσικές ουσίες αραιωμένες και δυναμοποιημένες. Πρόκειται για τα λεγόμενα βιοδυναμικά παρασκευάσματα κ λπ. Τα φυτά γίνονται πιο ανθεκτικά η ζωή του εδάφους επεκτείνεται σε βαθύτερα στρώματα υπάρχουν συγκριτικές μελέτες και τα προϊόντα αντέχουν περισσότερο μετά τη συγκομιδή.

 Επίσης στην βιοδυναμική γεωργία λαμβάνονται υπ’ όψη οι λεγόμενοι κοσμικοί παράγοντες εννοώντας τις επιρροές και τις θέσεις των ουρανίων σωμάτων Κυρίως της Σελήνης αλλά και του Ηλίου των πλανητών και οι συνδυασμοί μεταξύ τους που άλλοτε είναι ευνοϊκοί για κάποια γεωργική εργασία και άλλοτε όχι εκδίδεται από ειδικούς μελετητές σχετικό ημερολόγιο.

Βασισμένη στα διδάγματα του  και του κινήματος της Ανθρωποσοφίας η βιοδυναμική γεωργία βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα φυτά επηρεάζονται όχι μόνο από το έδαφος και το νερό αλλά κι από ό τι υπάρχει και συμβαίνει  ψηλά  από πάνω τους το κλίμα τον ήλιο τη σελήνη το σύμπαν και τις αόρατες συνισταμένες του. Η κατανόηση των κοσμικών ρυθμών είναι σημαντική για τη βιοδυναμική γεωργία. Το τί γίνεται στη γη συνδυάζεται με αυτά που συμβαίνουν στον ουρανό. Οι φάσεις της Σελήνης όχι και τόσο καινούργιο αφού τις λάμβαναν υπόψη τους και οι παλιοί γεωργοί και οι κινήσεις των ουράνιων σωμάτων παίζουν ρόλο πρωταρχικό στο πότε και πώς θα γίνουν οι κάθε λογής εργασίες στο κτήμα. Τα φυτά έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν όλο το δυναμικό τους και να δώσουν τελικά πιο γευστικά και υγιεινά προϊόντα.

 Για την βιοδυναμική καλλιέργεια απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τις πνευματικές και κοσμικές δυνάμεις μαζί με διάφορες προετοιμασίες για την ενίσχυση των συνθηκών ανάπτυξης των φυτών Η βιοδυναμική γεωργία στοχεύει στο να γίνει το αγρόκτημα ένας ζωντανός οργανισμός με την μέγιστη εφικτή αυτάρκεια δηλαδή τη μείωση όσο περισσότερο δυνατόν των εισροών και την αύξηση της παραγωγικότητας. Έχει ειπωθεί ότι η βιοδυναμική καλλιέργεια είναι για το φυτό ότι είναι η ομοιοπαθητική θεραπεία για τον άνθρωπο.

  Το κάθε αγρόκτημα δεν είναι απρόσωπο ψυχρό τεχνοκρατικό και όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και επιδιώκεται η τόνωση της ιδιοτυπίας του.

 Φυτά και ζώα από τη φύση βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση μεταξύ τους. Η προσωπικότητα του καλλιεργητή οι γνώσεις και ο χαρακτήρας του επηρεάζουν το ίδιο το αγρόκτημα και το τελικό προϊόν και αυτό δεν είναι κάτι ανεπιθύμητο. Σαν αποτέλεσμα τα προϊόντα λαμβάνουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αγροκτήματος τη δική τους ταυτότητα Τα προϊόντα βιοδυναμικής καλλιέργειας φέρουν την διεθνή διάκριση μαζί με την διάκριση βιολογικό προϊόν.

Είναι η ελληνική λέξη ∆ήμητρα  εννοώντας τη θεά της γεωργίας. Για να πάρει κάποιος το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το σήμα ποιότητας  ∆ήμητρα  διεθνώς  πρέπει στο κτήμα να εφαρμόζεται κλειστό κύκλωμα παραγωγής.

Αυτό σημαίνει εκτός από τη φυτική παραγωγή σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας να διατηρεί στο κτήμα τόσα ζώα κυρίως αγελάδες όσα μπορούν να τραφούν από τον ίδιο να μην αγοράζει απ αλλού κοπριά ούτε ζωοτροφές εκτός ελαχίστων ποσοστών κατόπιν έγκρισης και αυτά οπωσδήποτε θα προέρχονται πάλι από βιολογικό ή βιοδυναμικό κτήμα. Μάλιστα πρέπει το κλειστό κύκλωμα και όλες οι αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας να λειτουργούν στο κτήμα τουλάχιστον τρία χρόνια. Πέραν αυτών υπάρχουν και προδιαγραφές για τυχόν επεξεργασία των προϊόντων και τη συσκευασία τους

Στην Ελλάδα γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση της βιοδυναμικής γεωργίας από μια μικρή ομάδα με τις υποδείξεις του Ιταλού ερευνητή γεωπόνου  ο οποίος επιδιώκει να εξελίξει το σύστημα παραπέρα και με νέες δυνατότητες.

 

 

 

 

 

Kazakis Biodynamics

Γαστούνη,Ηλείας,Τ.Κ: 27300

Δ. Πηνειού

Tel:  +30 2623032194

Mobile:  +30 6944603040

Email: info@kazakisbio.gr

 

: 10 + 5 =